Kindercoach Delft

Zit je kind niet lekker in zijn vel?

Zijn er steeds weer boze buien? Is je kind vaak bang? Word je kind gepest? Loop je vast in de opvoeding van je kind? Of loopt je kind vast op school? Is er steeds weer gedoe? Heeft je kind onverklaarbare buikpijn of hoofdpijn? Slaapt je kind slecht? Poept of plast je kind in zijn broek? Maak je je zorgen over je kind? Komen jullie er samen niet uit?

Kindercoaching in Delft

Als kindercoach begeleid ik kinderen en hun ouders op een liefdevolle, speelse manier. Vanuit een open blik onderzoek ik met kind en ouders wat er aan de hand is. En uiteraard ook wat je kind nodig heeft om weer lekker in zijn of haar vel te zitten. Zodat het thuis weer fijn en gezellig kan zijn.

 

‘Opgroeien tot de gelukkigste versie van jezelf, dat gun ik ieder kind’

Kindercoaching in Delft voor:

Leren omgaan met emoties

Vertrouwd raken met boosheid, verdriet en/of angsten. Leren dat je niet je emotie bent, maar dat de emotie je iets te vertellen heeft. Het leren omgaan met intense en heftige emoties.

Probleemgedrag

zoals teveel aanpassen aan anderen, veel ruzie maken, boos en agressief gedrag, driftbuien, liegen, zich terugtrekken, overmatig om aandacht vragen, nagelbijten, duimzuigen, …, …, …

Wijzer worden over jezelf

het leren omgaan met persoonlijke eigenschappen zoals hooggevoeligheid, autisme, ADHD, ADD, hoogbegaafdheid, lichamelijke beperkingen.

Problemen op school

Moeite met concentreren, bij pesten, leren vriendjes maken en behouden, faalangst overwinnen, leren leren.

Lichamelijke klachten

waarbij de medische oorzaak reeds is uitgesloten. Denk aan hoofdpijn, buikpijn, moeite met eten of slapen. Snel overprikkeld zijn. Problemen met zindelijkheid: bedplassen, plasongelukjes, broekpoepen. 

Strijd tussen brusjes

Bij een patroon van steeds weer ruzies, gedoe en jaloezie. Leren omgaan met een broer of zus met bijzondere persoonlijke eigenschappen.

Kindercoaching spelenderwijs

In de speelkamer in het Bacinolgebouw in Delft is heel veel mogelijk: spelen met allerlei materiaal zoals playmobil, knuffels, verkleedkleren. Spelletjes doen, knutselen, samen de natuur in. Het kind kiest de activiteit, ik begeleid het proces naar het gewenste resultaat.

Al spelende en pratende vergroot je kind zijn of haar eigen kracht. Onderzoeken we samen waar hij of zij last van heeft. En uiteraard wat er nodig is om dat op te lossen.

Werkwijze kindercoaching Delft

De coaching begint met een intakegesprek met ouders (zonder kind) in de speelkamer in Delft. Daarna zijn er gemiddeld vijf kindsessies. Daarna volgt er een evaluatiegesprek waarin we bespreken welke veranderingen er merkbaar zijn en wat er eventueel nog nodig is.

Wil je eerst even (samen met je kind) ontdekken of het klikt? Een ontdekgesprek van maximaal 30 minuten is gratis en vrijblijvend. Meer over praktische zaken vind je hier.

Voordelen kindercoaching Delft

Naast kindercoaching ook kindertherapie en ouderbegeleiding

Ik ben als kindercoach én als kindertherapeut opgeleid. Als blijkt dat er meer nodig is dan oplossingsgerichte kindercoaching, dan loopt naadloos in elkaar over.

Vergoeding is mogelijk

Kindercoaching wordt veelal niet vergoed door de zorgverzekering, kindertherapie in veel gevallen wèl. Kijk hier wat je zorgverzekering vergoed. Dat geldt ook voor vergoeding vanuit de Jeugdwet door de gemeente.

Laagdrempelig

Een belangrijke reden waarom ouders voor kindercoaching kiezen, is dat het laagdrempelig toegankelijk is en niet zo ‘zwaar’ voelt als een kindertherapeut of kinderpsycholoog. Kindercoaching bij Kind-wijzer in Delft is net zo licht als mogelijk en zo diepgaand als nodig.

Geen verwijzing nodig

Een andere reden om voor kindercoaching te kiezen is dat er geen verwijzing nodig is. Voor hulp bij Kind-wijzer is geen verwijsbrief nodig. In sommige gevallen kan het in overleg wel handig zijn, om voor vergoeding in aanmerking te komen via de Jeugdwet.

Snel toegankelijk: geen wachtlijst

Bij Kind-wijzer is het streven om zonder wachtlijst te werken. En tussen intakegesprek en de start van de behandeling zit geen wachttijd.

Open blik: geen diagnoses

Een reden om voor een kindercoach te kiezen in plaats van een kinderpsycholoog of kindertherapeut is omdat ouders niet willen dat kind een label of diagnose krijgt. Bij Kind-wijzer worden er geen diagnoses gesteld. Wel kan er hulp geboden worden in het leren omgaan met een reeds gestelde diagnose zoals AD(H)D of autisme. En heel af en toe kan gedurende een traject blijken dat diagnostisch onderzoek helpend zou kunnen zijn. Dan zal ik hierover met ouders in gesprek gaan, zodat we samen een afweging kunnen maken of doorverwijzing zinvol is.

Reviews kindercoaching Delft

Rianka heeft onze zoon verder geholpen. Hij heeft nu meer zelfvertrouwen, kan zijn gevoelens beter onder woorden brengen en kan zich makkelijker aanpassen in sociale situaties. Al met al zijn we erg tevreden met haar aanpak.

Ouders jongen 9 jaar

Het maakt niet uit hoe oud je kind is, Rianka doet er alles aan om het probleem waarmee je kind kampt op te lossen. En dat doet zij met volledige inzet!

Wij zijn haar erg dankbaar hoe ze onze kinderen heeft geholpen (4 en 13 jaar). Wederom heel erg bedankt Rianka voor je hulp!

Ouders dochter 13 jaar, zoon 4 jaar

Bijzonder hoe jij contact maakte op niveau van mijn dochter. Ze heeft zichzelf teruggevonden en we zijn in verbinding met elkaar. Er zijn geen driftbuien en huilbuien meer. Met mijn zoon hebben we ervaring met een psycholoog en dat was gericht op het plaatsen in een hokje en ik ervaarde ‘hiërarchie. Bij jou was het gesprek relaxed vanuit een open houding. Moeders van vriendinnetjes van mijn dochter zijn verbaasd over de verandering die in korte tijd mijn dochter heeft doorgemaakt.
Moeder meisje 8 jaar

Het is een gezellige fijne plek om te praten en gave spelletjes te kunnen uit proberen. 

Meisje 9 jaar

Locatie kindercoach Delft

Op de grens van Delft en Den Hoorn vind je de speelkamer waar de kindercoaching, kindertherapie en ouderbegeleiding plaatvindt.

Bij het Bacinol 3 gebouw aan de Kluizenaarsbocht 6 te Delft is ruime en gratis parkeergelegenheid. Praktijk Kindtwijzer is goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Praktijk Kindtwijzer begeleidt kinderen uit onder andere Delft, Den Hoorn, Schipluiden, Rijswijk, De Lier, Naaldwijk, Wateringen, Kwintsheul, Delfgauw, Pijnacker, Nootdorp, Maasland, Maassluis, ‘s-Gravenzande, Monster, Vlaardingen, Schiedam, Zoetermeer, Den Haag en omgeving.

Wil je weer een blij en gelukkig kind?

Vul het formulier in of mail me op rianka@kind-wijzer.nl
Ik sta je graag te woord!

Bel mij terug

7 + 7 =