Voor school

Vraag je je als leerkracht of intern begeleider af wat de leerling (onbewust) wil vertellen met zijn gedrag? Is er steeds weer hetzelfde ‘gedoe’ tussen leerlingen? Wil je begrijpen hoe het komt dat een leerling zich vaak opvallend of onhandig gedraagt?

Praktijk Kind-wijzer biedt snel inzetbare en laagdrempelige begeleiding op school. Begeleiding waar school, ouders en Kind-wijzer nauw samenwerken in belang van het kind.

 

Kind-wijzer biedt hulp bij

Blikopener

kortdurend, snel inzetbaar traject als een leerling vastloopt in zijn gedrag. Met een open, onafhankelijke blik kijk ik met jullie mee om helder te krijgen wat de leerling communiceert met zijn gedrag en wat hij of zij kind nodig heeft.

Krachttraining

voor kinderen, waar ouders en leerkrachten bij betrokken worden. Gemiddeld zijn 10- 15 sessies nodig in combinatie met een paar gesprekken met ouders en school.

Gedrag in context

samen in gesprek met de leerkracht om onbegrepen gedrag van een leerling begrijpbaar maken. En zichtbaar maken wat de leerling nodig heeft van de leerkracht.

Wil je meer weten?

Vul het formulier in of mail me op rianka@kind-wijzer.nl.
Ik sta je graag te woord!

Bel mij terug

13 + 10 =

Ervaringen van school

Het was fijn dat je bij het gesprek op school aanwezig was, je zet het kind echt centraal.

Moeder jongen 8 jaar

Het was fijn dat je concreet stappen aangaf voor veranderingen op school. Door je onafhankelijke en professionele blik, stond ik steviger in het gesprek met school. Ik pluk daar nog steeds de vruchten van. Onze zoon voelde zich begrepen en gesteund. De begeleiding heeft hem geholpen om overzicht te krijgen.

Vader jongen 10 jaar

Ik vond het fijn bij Rianka. Ik heb er gespeeld en gepraat over de problemen op school

Jongen 10 jaar

Ik zie een positieve verandering in het kind, het kind oogt gelukkiger.

De dingen waar het kind in de klas tegenliep, kwamen aan bod in de begeleiding. Met een kort verslagje als dat nodig was, zodat we er in de klas mee verder konden. 

Juf jongen groep 6