Jongerencoach

Wil je weer fijner voelen?

Pieker je veel? Zit je niet lekker in je vel? Doe je veel bozer dan je eigenlijk wil? Heb je stress van school? Voel je je onzeker in contact met andere mensen?

Jongerencoaching in Delfgauw

Als jongerentherapeut coach ik jongeren tussen de 12 en 18 jaar en hun ouders in Delfgauw en omgeving. Met een open een liefdevolle blik bied ik jongeren een luisterend oor. We gaan samen op zoek naar wie jij bent, hoe jij in het leven wil staan. Waar je op dit moment last van hebt. En wat je allemaal al is wat je kan helpen om weer lekker in je vel te zitten.

‘Iedereen denkt te weten wat het beste voor mij is. Maar zou ik dat zelf niet het beste weten?’

Dagboek Rianka, 16 jaar

Jongerencoaching voor hulp bij:

jongerentherapie Delft

Nare gevoelens

Ben je vaak chagrijnig of boos? Moet je vaak huilen? Ben je angstig? Voel je je lusteloos, somber of rusteloos? Soms zijn emoties groots en meeslepend.

 Ik help je om te gaan met je emoties. Zodat jij weer de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn.

Onzekerheid, stress, faalangst

Ben je vaak onzeker? Gieren de zenuwen door je lijf bij de gedachten aan een toets, examen of spreekbeurt?  Wil je meer zelfvertrouwen?

Samen gaan we aan de slag, zodat jij zelfverzekerd in het leven kunt staan.

rust in je hoofd jongeren

Concentreren kun je leren

Wil je je concentreren, maar lukt het maar niet? Word je gek van al het gepieker? Stel je steeds dingen uit? Lijkt je hoofd maar niet tot rust te komen? 

Ik help je om grip te krijgen op je gedachten en gevoelens door middel van onder andere technieken uit de mindfulness en de matrixmethode.

nieuwe contacten aangaan

Sociale angst en eenzaamheid

Als jongere zijn leeftijdsgenoten (‘je peers’) belangrijk.

Maar wat als je het lastig vindt om vrienden te maken? Dat je je buitengesloten voelt?  Of niet weet hoe contact kunt maken met leuke mensen? 

Samen onderzoeken wat je nodig hebt om een fijn sociaal leven te krijgen. We maken we een plan dat voor jou werkt en ik help je bij het uitvoeren hiervan.

vind je eigen weg als jongere

Moeite met je eigen weg vinden

Vind je het lastig om antwoorden te vinden op vragen als  ‘wie wil ik zijn’, ‘welke opleiding en werk past bij mij’? Het kan een hele zoektocht zijn om je eigen antwoorden hier op te vinden.

Ik kan je helpen je eigen kompas te ontdekken of aan te scherpen, zodat jij je leven zelf vorm kunt geven op een manier die bij jou past. 

waar kan ik jongerentherapeut bij helpen

Iets anders

Loop je tegen andere dingen aan? Misschien heb je last van onverklaarbare lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn of buikpijn. Of wil je leren omgaan met persoonlijke kenmerken als hoogbegaafheid, autisme, ADHD of iets anders.

Waar je ook tegen aan loopt, ik bied je een luisterend oor en denk graag met je mee. Zodat jij weer vol goede moed verder kunt op jouw levenspad.

Jongerencoach Delfgauw

De praktijk is gevestigd dichtbij Delfgauw. In de praktijk is heel veel mogelijk: gewoon praten, maar ook een potje darten. Of kletsen tijdens een spel, creatief bezig zijn. Tijdens een wandeling in de natuur praat het soms ook makkelijker.

Ontspanningsoefeningen door middel van ademhalingstechnieken, visualisaties en meditaties kunnen ook ingezet worden. Net als oefeningen uit de matrixmethode.

Werkwijze hulp voor jongeren

Jonger dan 16?

Laat je ouders dan weten dat je met mij wil praten. Jij of je ouders kunnen contact met me opnemen en samen kijken we wat je nodig hebt. Is dat eerst een gesprek met jou alleen, samen met je ouders of je ouders zonder jou? Jij staat centraal en we kijken hoe je ouders je kunnen helpen.

Ben je 16 of 17 jaar?

Dan kun je eventueel zelf contact opnemen voor een kennismakingsgesprek. Dan onderzoeken we samen of ik je kan helpen. En op welke manier je ouders jou mogelijk kunnen helpen in jouw proces. De informatie in de gesprekken is vertrouwelijk en wordt alleen gedeeld met je ouders als jij daar toestemming voor geeft.

Meer over praktische zaken vind je hier.

Voordelen jongerencoaching bij Kind-wijzer:

Naast jongerencoaching ook jongerentherapie en ouderbegeleiding

Ik ben als jongerencoach en jongerentherapeut en kindertherapeut opgeleid. Dat maakt dat er een naadloze overgang is tussen de basisschool en middelbare school leeftijd.

Geen verwijzing nodig

Voor hulp voor jongeren bij Kind-wijzer is geen verwijsbrief nodig. In sommige gevallen kan het in overleg wel handig zijn, om voor vergoeding in aanmerking te komen via de Jeugdwet.

Laagdrempelig

Een belangrijke reden waarom jongeren of hun ouders kiezen voor Kind-wijzer, is dat het laagdrempelig toegankelijk is en niet zo ‘zwaar’ voelt als een psycholoog. Hulp voor jongeren bij Kind-wijzer is net zo licht als mogelijk en zo diepgaand als nodig.

Snel toegankelijk: geen wachtlijst

Bij Kind-wijzer is het streven om zonder wachtlijst te werken. En tussen intakegesprek en de start van de behandeling zit geen wachttijd.

Open blik: geen diagnoses

Een reden om voor een jongerencoach te kiezen in plaats van een psycholoog is omdat je niet een diagnose of een label wil. Bij Kind-wijzer worden er geen diagnoses gesteld. Wel kan er hulp geboden worden in het leren omgaan met een reeds gestelde diagnose zoals AD(H)D of autisme. En heel af en toe kan gedurende een traject blijken dat diagnostisch onderzoek helpend zou kunnen zijn. Dan zal ik hierover met de jongere en eventueel de ouders in gesprek gaan, zodat we samen een afweging kunnen maken of doorverwijzing zinvol is.

Vergoeding is mogelijk

Jongerencoaching wordt veelal niet vergoed door de zorgverzekering, jongerentherapie in veel gevallen wèl. Kijk hier wat je zorgverzekering vergoed. Voor vergoeding vanuit de Jeugdwet door de gemeente kun je contact met me opnemen.

Reviews jongerencoaching Delfgauw

Twijfel niet, probeer met je zoon of dochter de therapie aan te gaan. De verbetering die wij hebben gezien, gunnen wij ieder kind.

Moeder jongere 15 jaar

Het maakt niet uit hoe oud je kind is, Rianka doet er alles aan om het probleem waarmee je kind kampt op te lossen. En dat doet zij met volledige inzet!

Wij zijn haar erg dankbaar hoe ze onze kinderen heeft geholpen (4 en 13 jaar). Wederom heel erg bedankt Rianka voor je hulp!

Ouders dochter 13 jaar, zoon 4 jaar

Ik wil u erg heel bedanken voor alles. Ik vond het erg fijn! 

Jongere 16 jaar

We snapten niet goed hoe het kwam dat onze zoon in de brugklas het lastig vond om vrienden te maken en het stopsignaal van andere kinderen negeerde. Bij Rianka bleek dat hij bang was om weer gepest en buitengesloten te worden, zoals eerder op de basisschool. Door dit inzicht veranderde zijn gedrag al snel.

Ouders jongere 13 jaar

Locatie Kind-wijzer Delft

Kind-wijzer biedt hulp voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. De praktijk zit op fietsafstand van Delfgauw, op de grens van Delft en Den Hoorn.

Bij het Bacinol 3 gebouw aan de Kluizenaarsbocht 6 te Delft is ruime en gratis parkeergelegenheid. Praktijk Kindtwijzer is goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Praktijk Kind-wijzer begeleidt jongeren uit onder andere Delfgauw, Pijnacker, Nootdorp, Den Hoorn, Schipluiden, Rijswijk, De Lier, Naaldwijk, Wateringen, Kwintsheul, Delfgauw,  Maasland, Maassluis, ‘s-Gravenzande, Monster, Vlaardingen, Schiedam, Zoetermeer, Den Haag, Rotterdam en omgeving.

Wil je weer lekker in je vel zitten?

Vul het formulier in of mail me op rianka@kind-wijzer.nl
Ik sta je graag te woord!

Bel mij terug

3 + 14 =