Voor JONGEREN

Je eigen pad

Jongere zijn is niet altijd leuk en makkelijk. Opgroeien tot volwassene gaat met vallen en opstaan. Op je levenspad kun je allerlei dingen tegenkomen, waarbij het fijn is als er iemand tijdelijk met je meedenkt. Als jongerentherapeut begeleid ik jongeren tussen de 12 en 18 jaar, om een tijdelijke hobbel of kuil op hun pad te overwinnen.

Jij kan het, weet het en doet het

Je levenspad geef je zelf vorm, maar je hoeft het niet alleen te doen. Bij integratieve jongerentherapie sta jij centraal en niet de therapievorm of de klacht.

Jij kent jezelf het beste: jij kan het, weet het en doet het. Ik begeleid je in jouw proces je eigen antwoorden te vinden.

Eigen kracht

Samen gaan we op verschillende manieren op onderzoek uit: Wie ben je? Waar word je blij en gelukkig van? Wat heb je allemaal al wat je kan helpen? Waar heb je last van? Wat heb je nodig om weer lekker in je vel te zitten?

En je ouders?

Alles wat je met je therapeut bespreekt, blijft geheim. De therapeut kan met je ouders de voortgang van de therapie bespreken, maar verstrekt alleen inhoudelijke informatie als jij daar toestemming voor geeft. Jongeren tot 16 jaar hebben toestemming van hun ouders nodig om in therapie te gaan. Vanaf je 16e kun je dat zelf bepalen.

Waar kan ik je bij helpen?

Stress, onzeker, faalangst

Schiet je in de stress als je een toets of examen moet doen? Ben je vaak onzeker? Samen gaan we ontdekken wat jij nodig hebt om met zelfvertrouwen in het leven te staan.

jongerentherapie Delft

Nare gevoelens

Heb je vaak boze buien? Voel je je somber en lusteloos? Of heb je een groot verdriet? Of heb je last van angsten? Ik help je hiermee leren omgaan, zodat je weer de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn.

rust in je hoofd jongeren

Onrust in je hoofd

Heb je last van vervelende gedachten? Pieker je veel? Moeite met concentreren?

Ik help je om grip te krijgen op je gedachten en gevoelens door middel van onder andere technieken uit de mindfulness en de matrixmethode.

nieuwe contacten aangaan

Sociale angst en eenzaamheid

Ben je niet op je gemak in de klas of in andere situaties waar (veel) andere mensen zijn? Voel je je eenzaam? Weet dat dit vaak voorkomt, zeker onder jongeren. Er over praten is een belangrijke eerste stap op weg naar fijne vriendschappen.

vind je eigen weg als jongere

Moeite met je eigen weg vinden

Als jongere sta je voor de taak om steeds meer je eigen leven vorm te geven. Vragen als ‘wie wil ik zijn’ en ‘welke opleiding en werk past bij mij’ kunnen ingewikkeld zijn. Ik help je om op je eigen kompas te gaan varen.

waar kan ik jongerentherapeut bij helpen

Iets anders

Misschien heb jij ergens anders last van? Loop je op dit moment vast in je leven om wat voor reden dan ook? Ik bied je een luisterend oor en denk graag met je mee. Zodat jij weer vol goede moed verder kunt op jouw levenspad.

WIL jij ook weer lekker

in je vel zitten?

Vul het formulier in of mail me op rianka@kind-wijzer.nl.

Ik sta je graag te woord!

Bel mij terug

8 + 1 =

Ervaringen van jongeren

Bedankt voor alle tips en het luisteren naar mijn verhaal! Mede door jou voel ik me weer een stuk prettiger! Dank je wel Rianka.

Jongere 13 jaar

Twijfel niet, probeer met je zoon of dochter de therapie aan te gaan. De verbetering die wij hebben gezien, gunnen wij ieder kind.

Moeder jongere 15 jaar

Ik wil u erg heel bedanken voor alles. Ik vond het erg fijn! 

 

Jongere 16 jaar

We snapten niet goed hoe het kwam dat onze zoon in de brugklas het lastig vond om vrienden te maken en het stopsignaal van andere kinderen negeerde. Bij Rianka bleek dat hij bang was om weer gepest en buitengesloten te worden, zoals eerder op de basisschool. Door dit inzicht veranderde zijn gedrag al snel.

Ouders jongere 13 jaar