Kinderpsycholoog Delft

Loopt het niet lekker met je kind?

Je maakt je zorgen over je kind. Zijn er steeds weer boze buien? Is je kind vaak bang? Loop je vast in de opvoeding van je kind? Of lukt het niet goed op school? Is er steeds weer gedoe? Heeft je kind onverklaarbare buikpijn of hoofdpijn? Slaapt je kind slecht? Poept of plast je kind in zijn broek? Maak je je zorgen over je kind? Komen jullie er samen niet uit?

Kinderpsycholoog in Delft

Een kinderpsycholoog heeft psychologie gestudeerd. Hierbij wordt vaak gewerkt vanuit de DSM-classificatie: welke diagnose is passend? Vanuit dit label of stempel wordt dan gewerkt met het kind en het gezin. Vaak is ook een diagnose nodig om hulp vergoed te krijgen.

Ik ben niet als kinderpsycholoog, maar als integratief kindertherapeut aan de Nederlandse Academie voor psychotherapie opgeleid. Vanuit de integratieve psychologie staat het kind, de mens centraal. En niet de klacht, de diagnose of de therapievorm.

Ik kijk naar het kind en het gezin als een geheel. Vanuit een liefdevolle en open blik onderzoeken ik samen met het kind en de ouders wat er speelt. Wat gaat er goed? Waar loopt het vast in de ontwikkeling? Welke interne en externe hulpbronnen zijn er al aanwezig?

En wat is er nodig voor je kind om lekker in zijn vel te zitten? Zodat jullie weer kunnen genieten van een fijn gezinsleven.

 

‘Opgroeien tot de gelukkigste versie van jezelf, dat gun ik ieder kind’

Kindertherapie in Delft voor:

Probleemgedrag

veel ruzie maken, boos en agressief gedrag, zoals teveel aanpassen aan anderen, driftbuien, liegen, zich terugtrekken, overmatig om aandacht vragen, nagelbijten, duimzuigen, …, …, …

Leren omgaan met emoties

Vertrouwd raken met boosheid, verdriet en/of angsten. Leren dat je niet je emotie bent, maar dat de emotie je iets te vertellen heeft. Het leren omgaan met intense en heftige emoties.

Wijzer worden over jezelf

het leren omgaan met persoonlijke eigenschappen zoals hooggevoeligheid, autisme, ADHD, ADD, hoogbegaafdheid, lichamelijke beperkingen.

Lichamelijke klachten

waarbij de medische oorzaak reeds is uitgesloten. Denk aan hoofdpijn, buikpijn, moeite met eten of slapen. Snel overprikkeld zijn. Problemen met zindelijkheid: bedplassen, plasongelukjes, broekpoepen. 

Problemen op school

Moeite met concentreren, bij pesten, leren vriendjes maken en behouden, faalangst overwinnen, leren leren.

Strijd tussen brusjes

Bij een patroon van steeds weer ruzies, gedoe en jaloezie. Leren omgaan met een broer of zus met bijzondere persoonlijke eigenschappen.

Psychologische hulp voor kinderen in Delft

In de speelkamer in het Bacinolgebouw 3 in Delft is heel veel mogelijk: creatief bezig zijn, spelletjes doen. Er is allerlei speelgoed zoals playmobil, knuffels, verkleedkleren. Het kind kiest de activiteit, ik begeleid het proces naar het gewenste resultaat.

Al spelende en pratende vergroot je kind zijn of haar eigen kracht. Onderzoeken we samen waar hij of zij last van heeft. En uiteraard wat er nodig is om dat op te lossen.

Werkwijze Kind-wijzer

De pscyhologische hulp begint met een intakegesprek met ouders (zonder kind) in de speelkamer in Delft. Daarna zijn er gemiddeld vijf kindsessies. Daarna volgt er een evaluatiegesprek waarin we bespreken welke veranderingen er merkbaar zijn en wat er eventueel nog nodig is.

Wil je eerst even (samen met je kind) ontdekken of het klikt? Een ontdekgesprek van maximaal 30 minuten is gratis en vrijblijvend. Meer over praktische zaken vind je hier.

Voordelen psychologische hulp bij Kind-wijzer

Open blik: geen diagnoses

Een reden om voor een kindertherapeut te kiezen in plaats van een kinderpsycholoog is om te voorkomen dat er direct een diagnose (label) wordt gesteld. Bij Kind-wijzer worden er geen diagnoses gesteld. Wèl kan er hulp geboden worden in het leren omgaan met een reeds gestelde diagnose zoals AD(H)D of autisme. En heel af en toe kan gedurende een traject blijken dat diagnostisch onderzoek helpend zou kunnen zijn. Dan zal ik hierover met ouders in gesprek gaan, zodat we samen een afweging kunnen maken of doorverwijzing zinvol is.

Geen verwijzing nodig

Een andere reden om voor psychologische hulp bij Kind-wijzer te kiezen is dat er geen verwijzig nodig is. Voor aanmelding bij  een kinderpsycholoog is vaak een verwijsbrief van de huisarts vereist.

Snel toegankelijk: geen wachtlijst

Bij Kind-wijzer is het streven om zonder wachtlijst te werken. En tussen intakegesprek en de start van de behandeling zit geen wachttijd. Bij veel organisaties is er wachttijd tussen het intakegesprek en het echt starten van de psychologische hulp en/of het onderzoek.

Laagdrempelig

Een belangrijke reden waarom ouders voor kindercoaching kiezen, is dat het laagdrempelig toegankelijk is en niet zo ‘zwaar’ voelt als een kindertherapeut of kinderpsycholoog. Kindercoaching bij Kindtwijzer in Delft is net zo licht als mogelijk en zo diepgaand als nodig.

Vergoeding is mogelijk

Kindercoaching wordt veelal niet vergoed door de zorgverzekering, kindertherapie in veel gevallen wèl. Kijk hier wat je zorgverzekering vergoed. Dat geldt ook voor vergoeding vanuit de Jeugdwet door de gemeente.

Reviews psychologische hulp voor kinderen

Rianka heeft onze zoon verder geholpen. Hij heeft nu meer zelfvertrouwen, kan zijn gevoelens beter onder woorden brengen en kan zich makkelijker aanpassen in sociale situaties. Al met al zijn we erg tevreden met haar aanpak.

Ouders jongen 9 jaar

Het maakt niet uit hoe oud je kind is, Rianka doet er alles aan om het probleem waarmee je kind kampt op te lossen. En dat doet zij met volledige inzet!

Wij zijn haar erg dankbaar hoe ze onze kinderen heeft geholpen (4 en 13 jaar). Wederom heel erg bedankt Rianka voor je hulp!

Ouders dochter 13 jaar, zoon 4 jaar

Bijzonder hoe jij contact maakte op niveau van mijn dochter. Ze heeft zichzelf teruggevonden en we zijn in verbinding met elkaar. Er zijn geen driftbuien en huilbuien meer. Met mijn zoon hebben we ervaring met een psycholoog en dat was gericht op het plaatsen in een hokje en ik ervaarde ‘hiërarchie. Bij jou was het gesprek relaxed vanuit een open houding. Moeders van vriendinnetjes van mijn dochter zijn verbaasd over de verandering die in korte tijd mijn dochter heeft doorgemaakt.
Moeder meisje 8 jaar

Het is een gezellige fijne plek om te praten en gave spelletjes te kunnen uit proberen. 

Meisje 9 jaar

Locatie Kind-wijzer

Op de grens van Delft en Den Hoorn vind je de praktijk voor psychologische hulp voor kinderen, jongeren en hun ouders.

Bij het Bacinol 3 gebouw aan de Kluizenaarsbocht 6 te Delft is ruime en gratis parkeergelegenheid. Praktijk Kind-wijzer is goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Praktijk Kind-wijzer begeleidt kinderen uit onder andere Delft, Den Hoorn, Schipluiden, Vlaardingen, Schiedam, Zoetermeer, Den Haag, Rijswijk, het Westland, De Lier, Naaldwijk, Wateringen, Kwintsheul, Delfgauw, Pijnacker, Nootdorp, Maasland, Maassluis, ‘s-Gravenzande, Monster en omgeving.

Wil je weer een blij en gelukkig kind?

Vul het formulier in of mail me op rianka@kind-wijzer.nl
Ik sta je graag te woord!

Bel mij terug

3 + 15 =