Kindertherapie

Kindgerichte psychotherapie

Integratieve kindertherapie is een kortdurende vorm van kindgerichte psychotherapie. Uitgangspunt is dat een kind een goede reden heeft om te doen zoals hij of zij doet. Je kind communiceert door middel van zijn of haar gedrag. Als kindertherapeut ben ik nieuwsgierig naar de goede reden die je kind (onbewust) heeft om te doen wat hij of zij doet. In gesprek met ouders gaan we samen vanuit een open en nieuwsgierige blik op zoek naar de beweegredenen. En we bespreken wat ouders zelf al kunnen doen om de situatie te verbeteren.

Spelen en ontdekken

Daarna ga ik met je kind op ontdekkingstocht: waar heeft je kind zelf last van? En wat heeft je kind nodig om het probleem op te lossen? In de praktijkruimte kan heel veel en zijn vele soorten materialen aanwezig. Je kind kiest hoe we aan de slag gaan. Ik begeleid het proces en integreer de therapie in de gekozen activiteiten. Je kind vergroot al doende zijn zelfvertrouwen, zijn eigen wijsheid en andere interne en externe hulpbronnen.

In je eigen kracht

Door te spelen en te praten vindt je kind zijn eigen weg: uit je klacht, in je kracht! Ouders zijn heel belangrijk zijn in de leefwereld van een kind en worden nauw betrokken in de begeleiding. Een traject start met een intakegesprek, alleen met de ouders. Na vijf kindsessies vindt er weer een oudergesprek plaats. Indien nodig kan ook begeleiding op school of brusjescoaching onderdeel uitmaken van de begeleiding.

Kind-wijzer biedt hulp bij

Probleemgedrag

zoals boos en agressief gedrag, driftbuien, liegen, teveel aanpassen aan anderen, veel ruzie maken, weinig contact maken of juist overmatig om aandacht vragen, nagelbijten, duimzuigen, …, …, …

Leren omgaan met emoties

zoals snel angstig zijn, vaak boos of vaak huilen. Hulp bij het verwerken van een echtscheiding. Begeleiding in een rouwproces. Het verwerken van een traumatische ervaring.

Problemen op school

Moeite met concentreren, bij pesten, leren vriendjes maken en behouden, faalangst overwinnen, leren leren.

Wijzer worden over jezelf

het leren omgaan met persoonlijke eigenschappen zoals hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, ADHD, ADD, autisme, lichamelijke beperkingen.

Lichamelijke klachten

zoals buikpijn, hoofdpijn, moeite met eten of slapen. Snel overprikkeld zijn. Problemen met zindelijkheid: bedplassen, plasongelukjes, broekpoepen. Lichamelijke klachten waarbij de medische oorzaak reeds is uitgesloten.

Strijd tussen brusjes

Bij een patroon van steeds dezelfde terugkerende ruzies en gedoe. Leren omgaan met een broer of zus met bijzondere persoonlijke eigenschappen.

Wil je weer een blij en gelukkig kind?

Vul het formulier in of mail me op rianka@kind-wijzer.nl
Ik sta je graag te woord!

Bel mij terug

5 + 3 =

Hulp bij praktijk Kind-wijzer

Direct aanmelden

Kindertherapie is direct toegankelijk. Een verwijzing van huisarts is niet nodig. Je kunt je kind direct zelf aanmelden.
}

Kortdurend

Kindertherapie is praktisch en resultaatgericht. Gemiddeld zijn 5 tot 15 sessies voldoende om op eigen kracht weer verder te gaan.
l

Snel starten

Als je besluit hulp in te schakelen, dan wil je graag snel aan de slag. Kindtwijzer streeft erna om zonder wachtlijst te werken.

Zelf

Kindertherapie is gericht op het vergroten van het zelfvertrouwen en het stimuleren van het zelfhelend vermogen van het kind.