Praktisch

Vragenlijst en intake

De therapie start het invullen van een vragenlijst. Daarna volgt een oudergesprek waarin we praten over jullie kind, de reden van aanmelding en wat jullie willen bereiken met de therapie.

Kindtherapeutische sessie: spelenderwijs

Daarna vinden er ongeveer 5 kindsessies plaats in de speelruimte, waarin ik met je kind op onderzoek uit ga. Wat zijn de kwaliteiten en talenten van je kind en wat wil je kind oplossen en bereiken? Spelenderwijs komen we er achter wat je kind nodig heeft om zich weer fijn te voelen.

Oudergesprekken

Na iedere vijf kindsessies volgt een oudergesprek waarin we bespreken waar je kind zelf last van heeft en wat je kind nodig heeft. Ook bespreken we welke veranderingen jullie bij je kind opmerken en hoe jullie hier mee om kunnen gaan. En wat er nog nodig is in eventuele vervolgsessies.

Kortdurend

Integratieve kindertherapie is kortdurend. Afhankelijk van de klacht(en) en de mogelijkheden van je kind zijn gemiddeld tussen de 5 en 15 sessies voldoende voor je kind om weer vol vertrouwen in zijn eigen kracht te kunnen staan.

Tarief

De kosten voor een sessie (met het kind of een oudergesprek) bedragen 92,50 euro (per 1 februari 2024).

Wil je weten of jouw zorgverzekeraar de sessies vergoed? Klik dan hier.

In sommige gevallen is het mogelijk dat de begeleiding vergoed wordt door de gemeente vanuit de Jeugdwet door middel van Zorg in Nature (ZIN) of door middel van een Persoonsgebonden Budget (PGB).

Wil je weten hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Ik sta je graag te woord!

Locatie Kind-wijzer

Op de grens van Delft en Den Hoorn vind je de praktijk voor psychologische hulp voor kinderen, jongeren en hun ouders.

Bij het Bacinol 3 gebouw aan de Kluizenaarsbocht 6 te Delft is ruime en gratis parkeergelegenheid. Praktijk Kind-wijzer is goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Praktijk Kind-wijzer begeleidt kinderen uit onder andere Delft, Den Hoorn, Schipluiden, Vlaardingen, Schiedam, Zoetermeer, Den Haag, Rijswijk, het Westland, De Lier, Naaldwijk, Wateringen, Kwintsheul, Delfgauw, Pijnacker, Nootdorp, Maasland, Maassluis, ‘s-Gravenzande, Monster en omgeving.

Openingstijden

Praktijk Kind-wijzer is geopend maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9 uur tot 17.30 uur. Op donderdag is de praktijk gesloten. 

Kwalitatief goede jeugdzorg

Uiteraard doe ik mijn uiterste best om kwalitatief goede jeugdzorg te leveren. Daarom ben ik van lid van de beroepsvereniging VIT en de koepelorganisatie RBCZ en geregistreerd bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).

Mocht u onverhoopt ontevreden zijn over de behandeling, dan verneem ik dat het liefst direct. Dan kunnen we samen een oplossing zoeken. Komen we er onverhoopt samen niet uit of is een gesprek voor u niet mogelijk of wenselijk, dan kunt u vragen om een klachtbehandeling met ondersteuning van de klachtenfunctionaris. 

Leidt de inzet van de klachtenfunctionaris niet tot een voor u bevredigende uitkomst, dan kunt u uw klacht als geschil voorleggen aan de Geschillencommissie Complementaire Gezondheidszorg.

Klachtenafhandeling kindertherapie Delft

Kamer van Koophandel: 57038368

BTW-id: N001896993B09

Wil je weer een blij en gelukkig kind?

Vul het formulier in of mail me op rianka@kind-wijzer.nl.
Ik sta je graag te woord!

Bel mij terug

6 + 12 =