SPELTHERAPIE RIJSWIJK

Zit je kind niet lekker in zijn vel?

Is je kind vaak angstig? Of snel boos en drift? Heeft je kind weinig vriendjes? Of loopt je kind vast op school? Is er steeds weer gedoe? Heeft je kind onverklaarbare buikpijn of hoofdpijn? Slaapt je kind slecht? Poept of plast je kind in zijn broek of in bed? Heb je vragen over de opvoeding? Komen jullie er samen niet uit?

Speltherapie

Spelenderwijs ga ik met het kind op onderzoek uit waar het kind nu zelf eigenlijk last van heeft. En wat er nodig is om dit op te lossen. Zodat je kind weer lekker in zijn vel zit. En jullie weer kunnen genieten van een fijn gezinsleven.

Als integratief kindertherapeut speel ik met kinderen en praat ik met hun ouders. Integratieve kindertherapie lijkt veel op speltherapie.

Speel en ontdek je eigen kracht

Speltherapie voor:

Lastig gedrag

vaak boze buien, driftbuien, snel huilen, ‘please’-gedrag, liegen, zich terugtrekken, overmatig om aandacht vragen, nagelbijten, duimzuigen, …, …, …

Emoties reguleren

Leren omgaan boosheid, verdriet en/of angsten. Het leren omgaan met intense en heftige emoties.

Jezelf leren kennen

het leren kennen van je eigen persoonlijke ‘handleiding’ . Leren omgaan met persoonlijke eigenschappen zoals hooggevoeligheid, autisme, ADHD, ADD, hoogbegaafdheid, lichamelijke beperkingen.

Problemen op school

Beter leren concentreren, faalangst hanteren, je eigen grenzen leren aangeven, omgaan met pesten, vriendjes maken en behouden. Ontdekken wat nodig is om beter tot leren te komen. 

Lichamelijke klachten

De somatisch onverklaarbare klachten, zoals buikpijn, hoofdpijn, moeite met eten of slapen. Snel overprikkeld zijn. Problemen met zindelijkheid: bedplassen, plasongelukjes, broekpoepen. Klachten waarbij de medische oorzaak is uitgesloten. 

Strijd tussen brusjes

Als er steeds weer ruzies en gedoe is tussen broertjes. en zusjes. Leren omgaan met een broer of zus met bijzondere persoonlijke eigenschappen.

Speltherapie: speel en ontdek

In de speelkamer in het Bacinolgebouw in Delft is heel veel mogelijk: spelen met allerlei materiaal zoals playmobil, knuffels, verkleedkleren, auto’s. Spelletjes doen, knutselen, samen de natuur in. Het kind kiest de activiteit, ik begeleid het proces naar het gewenste resultaat.

Al spelende en pratende vergroot je kind zijn of haar eigen kracht. Onderzoeken we samen waar hij of zij last van heeft. En uiteraard wat er nodig is om dat op te lossen.

Werkwijze speltherapie

De speltherapie begint met een intakegesprek met ouders (zonder kind) in de speelkamer in Delft. Daarna zijn er gemiddeld vijf kindsessies. Daarna volgt er een evaluatiegesprek waarin we bespreken welke veranderingen er merkbaar zijn en wat er eventueel nog nodig is.

Wil je eerst even (samen met je kind) ontdekken of het klikt? Een ontdekgesprek van maximaal 30 minuten is gratis en vrijblijvend. Meer over praktische zaken vind je hier.

Voordelen speltherapie bij Kind-wijzer:

Naast speltherapie ook kindertherapie en ouderbegeleiding

Ik ben als kindercoach én als kindertherapeut opgeleid, waarbij ik veel gebruik maak van speltherapie.

Open blik: geen diagnoses

Een reden om voor speltherapie te kiezen in plaats van een kinderpsycholoog is omdat ouders niet willen dat kind een label of diagnose krijgt. Bij Kind-wijzer worden er geen diagnoses gesteld. Wel kan er hulp geboden worden in het leren omgaan met een reeds gestelde diagnose zoals AD(H)D of autisme. En heel af en toe kan gedurende een traject blijken dat diagnostisch onderzoek helpend zou kunnen zijn. Dan zal ik hierover met ouders in gesprek gaan, zodat we samen een afweging kunnen maken of doorverwijzing zinvol is.

Snel toegankelijk: geen wachtlijst

Voor speltherapie bij Kind-wijzer is het streven om zonder wachtlijst te werken. En tussen intakegesprek en de start van de behandeling zit geen wachttijd.

Vergoeding is mogelijk

Speltherapie wordt veelal niet vergoed door de zorgverzekering, kindertherapie in veel gevallen wèl. Kijk hier wat je zorgverzekering vergoed. Dat geldt ook voor vergoeding vanuit de Jeugdwet door de gemeente.

Geen verwijzing nodig

Een andere reden om voor speltherapie bij Kindtwijzer te kiezen is dat er geen verwijzing nodig is. In sommige gevallen kan een verwijsbrief wel handig zijn, om voor vergoeding in aanmerking te komen via de Jeugdwet.

Reviews speltherapie bij Kindtwijzer

We hebben de therapie als heel positief ervaren. Onze dochter beleefde er veel plezier aan, en keek echt uit naar het uur met Rianka. Voor haar was het meer een soort spelen, waarbij (ongemerkt) een aantal dingen aan bod kwamen.

Daardoor vond zij het nooit vervelend, en ervaarde het niet als “therapie”. ZIj heeft er veel aan gehad, en is een stuk zekerder over haarzelf geworden.

Ouders meisje 9 jaar

Bedankt voor je professionele en vooral persoonlijke aanpak bij het helpen van ons kind.

Hij durft weer alleen naar buiten en kan met zijn boosheid omgaan.  Hij heeft geleerd zijn angst een plekje te geven. Ook op school merken ze een positieve verandering.

Maar ook wij als ouders hebben een ander beeld gekregen hoe om te gaan met ons kind. Je hebt ons ook handvaten gegeven voor de toekomst.
Heel, heel erg bedankt hiervoor!

Moeder jongen 9 jaar

Bij de eerdere speltherapie vond mijn zoon het niet fijn. Als hij aan het spelen was, voelde hij zich bekeken. En hij vond het vervelend als de ‘juf’ op haar laptop zat te typen terwijl hij aan het spelen was. 

Rianka is de eerste begeleider die mijn kind goed heeft kunnen leren kennen en inschatten. Het voelde veilig en vertrouwd. Ze was erg betrokken bij alle partijen die met mijn kind te maken hebben en geeft oprecht om de verbetering van je kind.

Moeder jongen 7 jaar

Spelen bij Rianka is leuk!

Jongen 7 jaar

Locatie speltherapie Delft

Dicht bij Rijswijk Buiten, in Delft vind je de speelkamer waar de speltherapie, jongerentherapie en ouderbegeleiding plaatsvindt.

Bij het Bacinol 3 gebouw aan de Kluizenaarsbocht 6 te Delft is ruime en gratis parkeergelegenheid. Praktijk Kindtwijzer is goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Speltherapie bij Kindtwijzer voor kinderen uit onder andere Rijswijk, Delft, Den Hoorn, Den Haag, Schipluiden, Rijswijk, De Lier, Voorburg, Naaldwijk, Wateringen, Kwintsheul, Delfgauw, Pijnacker, Nootdorp, Maasland, Maassluis, ‘s-Gravenzande, Monster, Vlaardingen, Schiedam en omgeving.

Wil je weer een blij en gelukkig kind?

Vul het formulier in of mail me op rianka@kind-wijzer.nl
Ik sta je graag te woord!

Bel mij terug

1 + 9 =