jongerentherapie

Jongerentherapie

Integratieve jongerentherapie is een kortdurende vorm van psychotherapie, waarbij de jongere centraal staat. We gaan samen op zoek naar wie je bent, wat je kwaliteiten en je mogelijkheden zijn. Ik begeleid je in jouw proces in het vinden van jouw eigen oplossingen voor de problemen waar jij mee te maken hebt.

Op maat

De therapie is op maat en afhankelijk van de hulpvraag en wat bij jou past wordt er gebruik gemaakt van verschillende therapievormen. Voorbeelden hiervan zijn oefeningen uit de mindfulness en andere oefeningen om te ontspannen, cognitieve gedragstherapie, verwerken van nare ervaringen door middel van de matrixmethode, visualisaties en imaginaties, werken met diverse delen van jezelf.

Ben je jonger dan 16?

Laat je ouders dan weten dat je met mij wil praten. Jij of je ouders kunnen contact met me opnemen en samen kijken we wat je nodig hebt. Is dat eerst een gesprek met jou alleen, samen met je ouders of je ouders zonder jou? Jij staat centraal en we kijken hoe je ouders je kunnen helpen.

Ben je 16 of 17 jaar?

Dan kun je eventueel zelf contact opnemen voor een kennismakingsgesprek. Dan onderzoeken we samen of ik je kan helpen. En op welke manier je ouders jou mogelijk kunnen helpen in jouw proces. De informatie in de gesprekken is vertrouwelijk en wordt alleen gedeeld met je ouders als jij daar toestemming voor geeft.

Hulp voor jongeren bij

Stress, onzeker, faalangst

Schiet je in de stress als je een toets of examen moet doen? Ben je vaak onzeker? Samen gaan we ontdekken wat jij nodig hebt om met zelfvertrouwen in het leven te staan.

jongerentherapie Delft

Nare gevoelens

Heb je vaak boze buien? Voel je je somber en lusteloos? Of heb je een groot verdriet? Of heb je last van angsten? Ik help je hiermee leren omgaan, zodat je weer de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn.

rust in je hoofd jongeren

Onrust in je hoofd

Heb je last van vervelende gedachten? Pieker je veel? Moeite met concentreren?

Ik help je om grip te krijgen op je gedachten en gevoelens door middel van onder andere technieken uit de mindfulness en de matrixmethode.

nieuwe contacten aangaan

Sociale angst en eenzaamheid

Ben je niet op je gemak in de klas of in andere situaties waar (veel) andere mensen zijn? Voel je je eenzaam? Weet dat dit vaak voorkomt, zeker onder jongeren. Er over praten is een belangrijke eerste stap op weg naar fijne vriendschappen.

vind je eigen weg als jongere

Moeite met je eigen weg vinden

Als jongere sta je voor de taak om steeds meer je eigen leven vorm te geven. Vragen als˜wie wil ik zijn’ en ‘welke opleiding en werk past bij mij’ kunnen ingewikkeld zijn. Ik help je om op je eigen kompas te gaan varen.

waar kan ik jongerentherapeut bij helpen

Iets anders

Misschien heb jij ergens anders last van? Loop je op dit moment vast in je leven om wat voor reden dan ook? Ik bied je een luisterend oor en denk graag met je mee. Zodat jij weer vol goede moed verder kunt op jouw levenspad.

Wil je lekker in je vel zitten?

Vul het formulier in of mail me op rianka@kind-wijzer.nl
Ik sta je graag te woord!

Bel mij terug

1 + 13 =

Hulp bij praktijk Kind-wijzer

Direct aanmelden

Jongerentherapie is direct toegankelijk. Een verwijzing van huisarts is niet nodig.

}

Kortdurend

Jongerentherapie is praktisch en resultaatgericht. Gemiddeld zijn 5 tot 15 sessies voldoende om op eigen kracht weer verder te gaan.

l

Snel starten

Als je besluit hulp in te schakelen, dan wil je graag snel aan de slag. Kind-wijzer streeft erna om zo snel mogelijk te starten na aanmelding.

Zelf

Jongerentherapie is gericht op het vergroten van het zelfvertrouwen en het stimuleren van het zelfhelend vermogen van de jongere.