Over Rianka

Vol vertrouwen in het leven staan en gelukkig zijn!

Ik geloof dat ieder mens, klein of groot, het verdient om gelukkig te zijn. Uit eigen ervaring weet ik hoe het is als je niet lekker in je vel zit en je geluksgevoel lijkt kwijt te zijn. Als je onzeker bent over wie je bent en het vertrouwen in je eigen kunnen kwijt bent. Ook als moeder van drie tieners weet ik uit ervaring hoe fijn en helpend het kan zijn als er even iemand met je mee denkt als je eigen kind niet lekker in zijn vel zit.

Mijn levenspad

Als kind kon ik al intens genieten van fijne dingen in het leven en vaak was ik blij en gelukkig. Echter, soms struikelde ik over een hobbel of een kuil op mijn levenspad. Ik kende periodes waarin het leek of ik in een donkere put was gevallen en voelde me ongelukkig. In mijn leven heb ik geleerd dat als je valt, je ook weer op kunt staan en verder kunt gaan en weer kunt genieten van het leven.

Het kind centraal

Op mijn vijfendertigste werd een medische oorzaak duidelijk hoe het toch kwam dat ik letterlijk zo vaak struikelde over mijn eigen voeten. Ik besloot dat ik kinderen de hulp wilde gaan bieden, die ik als kind zo nodig had gehad. Hulp waarbij het kind met plezier zijn eigen oplossingen weet te vinden vanuit eigen kracht.

Integratieve kinder- en jongerentherapie

Bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie vond ik de opleiding die aansloot op mijn visie voor hulp aan kinderen. Na vier intensieve jaren van studeren, leertherapie, intervisie en werken onder supervisie, ben ik in 2016 afgestudeerd als kindertherapeut.

Sindsdien heb ik me verder bijgeschoold in het systemisch werk (tafelopstellingen, een taal erbij), hechting, en mindfulness met kinderen. En ik ben opgeleid in de Matrix-methode. Deze methode is geschikt voor iedereen die zelf gedoe tussen zijn oren wil oplossen. Als puber- en jongerentherapeut (Druppel Academy) begeleid ik nu ook pubers en jongeren tussen 12 en 18 jaar. Bij heftige angsten en/of het verwerken van nare gebeurtenissen zet ik regelmatig EMDR in (opgeleid bij BivT). De methode ‘Teken je gesprek’ werkt vaak heel verhelderend en inzichtgevend. (gecertificeerd door Adinda de Vreede).

‘Iedereen denkt het beter te weten dan ik. Maar zou ik het zelf niet het beste weten?’

Dagboek Rianka 16 jaar

Wil je weer een blij en gelukkig kind?

Vul het formulier in of mail me op rianka@kind-wijzer.nl.
Ik sta je graag te woord!

Bel mij terug

14 + 11 =